Resedagbok från Sydafrika 2008

Godahoppsudden
Godahoppsudden

Bilder

Dags för avfärd från Bath
Skylt som betyder krokig väg
Blomsteräng
Pincushion
Sköldpadda
Krakabins
Rijks Country House
Vår lilla stuga
Interiör
Vintillverkningen

Dagbok onsdag 8 oktober

Lyxliv

Det sämsta med den här bilen är bagageutrymmet. Det är egentligen bara ett lastflak med en kåpa över. Den är inte dammtät. Varje dag som vi har åkt en 'gravel road' är våra resväskor och flaket täckta av fint damm. Men vi har köpt några dammtrasor och så har vi lånat en borste på de olika övernattningarna och borstat ur det värsta.

Efter morgonfikat åkte vi väg 303 mot Ceres. Den börjar med en lång stigning upp i bergen. Snart övergår den i grusväg och sen blir den smal och slingrande grusväg med stup rätt ned i djupa dalgångar (Middelberg Pass). Bergen är fantastiska. I dalarna är det frodig grönska och mycket blommor. Om man vågar titta ner. Och chauffören måste se på vägen hela tiden.

Så plötsligt övergår landskapet till slättland med asfalterad väg för att sista biten ner mot Ceres bli en brant serpentinväg. Vi fortsätter mot Tulbagh där vi bokat ett 'family house' på Rijks Country Hotel som ligger på själva vingården.

Vi får en lång och kunnig föredragning till vinprovningen med gårdens egna märken som ju är mycket bra. Som tur är finns flera i Sverige.

Det visar sig att vi faktiskt är de enda gästerna just nu så här tidigt på säsongen och vi blir ompysslade som kungligheter av den stora staben. Middagen är helt i den klassen också. För att inte tala om 'stugan'. Kort sagt - vå mår bra, alldeles förträffligt.

Kartan kan zoomas i mobilen eller öppnas i eget fönster.

Kalender

Oktober 2008
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 31 31 1 2

Välj dag att visa genom att klicka på datum i kalendern.

Denna sida är onsdag 8 oktober.

Länkar

Startsida för sajten

Förstasidan på resedagboken

Karta med hela resrutten 

Bonusbilder, lite extra

 

Publicerad 2019-07-16