Resedagbok från Sydafrika 2008

Godahoppsudden
Godahoppsudden

Bilder

Här ett ställe där alla ska fotograferas
Och här ett annat ställe
Babianerna var hela tiden nära
Ett ovanligt ekipage
Pincushion-busken
x
y
z
å
ä
ö
a
b
Vid Hout Bay
Sedvanlig standard

Dagbok fredag 24 oktober

Blommor och babianer

Eftersom vi övernattade i Simon's Town låg vi först i startgroparna bland alla som skulle ut till Cape Point. Vi lagade frukosten själva på enklaste vis och åkte redan strax efter 8 så vi var nästan först här. Vädret var först lite molnigt men det lättade medan vi åkte. Det var svalt i luften men av en promenad upp till "the lighthouse" blir man varm.

Och så blev vi förstås kaffesugna och köpte dryck och ätbart i shopen som vi tog på stående fot omgivna av hungriga blickar från kapstararna (eller vad dom heter) och en närgången babian. Under tiden rullar buss efter buss in med horder av turister.

Flickorna försvinner ut i terrängen och fotograferar blommor. Detta måste vara himmelriket på jorden! Till och med jag blir imponerad av alla dessa nya sorter så i dag får ni stå ut med ett jättelass av märkliga saker som vi inte ens kan gissa namnen på.

Dagens bilder fordrar lite ytterligare kommentarer. Traktorn vid Godahoppsudden har en webbadress på baksidan. Det finns dom som reser på andra sätt än vi. Kolla! Se: www.tractortractor.org

Vi måste naturligtvis ha med två "turistmotiv". Sen är det blommor för hela slanten. Många av blommorna är små. I närbild blir alla helt otroliga. Ser man ut över landskapet ser det kanske till och med lite enahanda ut för de fina sakerna gömmer sig.

En del av växterna är jättelika. "Pincushion"-busken kan bli ännu större än den på bilden.

Kvällen avslutades på Mariner's Wharf med ett lass musslor (Mussels marinère) respektive en fin linefish. Soppa till förrätt och ett par flaskor Groot Constantia Sauvignon Blanc. Som dessert en liten Nederburg Noble Late Harvest.

Kartan kan zoomas i mobilen eller öppnas i eget fönster.

Kalender

Oktober 2008
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 31 31 1 2

Välj dag att visa genom att klicka på datum i kalendern.

Denna sida är fredag 24 oktober.

Länkar

Startsida för sajten

Förstasidan på resedagboken

Karta med hela resrutten 

Bonusbilder, lite extra

 

Publicerad 2019-07-16