Resedagbok från Sydafrika 2008

Heathrow
Heathrow Airport

Bilder

Goegap Visitors Centre
Visitors Centre
Vägvisning
Blommande kaktus
Blommande kaktus
En av många vildpelargoner
Kan det vara Faucaria Tiger Jaws?
Oidentifierad succulent
Mesembryanthemum cristallinum
Typisk bild i Goegap
Typisk bild i Goegap
Gazania African daisy
En rasthydda i reservatet
Oidentifierad växt
På spaning efter växter
Stenformationer
Rester från gruvbrytningen, onaturliga formationer
Åter i Visitors Centre
Ett fågelbo över våra huvuden
Åter till hotellet
Kvällsmåltid på enkel restaurang

Dagbok fredag 3 oktober

Blommor, blommor, blommor

Fredag morgon. Solen skiner från en klarblå himmel, men det är kallt. Går ut efter frukosten och känner att här skulle man behöva både vantar och vintermössa. Vi handlar lite och besöker Internetkaféet. Sen tar vi trucken och åker ut till Goegap Nature Reserve som ligger alldeles utanför stan.

Från Visitors Centre kör man en 'tourist route' ut i terrängen och då kommer vår bil till sin rätt. Det är inte någon svår väg men smal, bucklig och sandig. Här blir det stopp var 500-de meter för att gå ur och fotografera blommor (och stenar). Namaqualand är egentligen ett jättelikt stenparti stort som Svealand fullt av mystiska arter som ingen sett förut.

Blomningssäsongen är över så landskapet är inte så färggrannt som det var för några veckor sen, men trots det finns det fortfarande mängder av blommor, både små och stora. En del några millimeter, andra stora som buskar. Och alla med namn som vi inte känner.

Temperaturen stiger snabbt och även om luften ändå är sval så värmer solen kraftigt. Gårdagens regn dunstar bort och det är en underbar dag. Vi är de enda som är ute på blomspaning och allt är så lugnt och avslappnande.

Det blir en jätteskörd av bilder som vi inte har en möjlighet att visa er annat än smakprov av. Växterna visar upp en bred provkarta av former och färger och det är bara att njuta.

När vi är tillbaka i centret efter nästan fyra timmars rundtur åt vi 'korv med bröd' i afrikansk modell.

Till kvällen blev det gemensam genomgång av bildskörden och sen behövde vi mera mat. Denna gång på ett litet ställe vid huvudgatan. Ja, det finns egentligen bara ställen vid huvudgatan. Mycket god mat, som alltid, får vi tillägga. Väl tillagat, varmt, välsmakande. Och ganska mycket. Fast i dag inte fullt så mycket som i går kväll. Då skulle en portion ha räckt till oss alla fyra!

Sen kan man inte göra så mycket mer när natten är kolmörk i denna lilla 'håla' - ursäkta uttrycket.

Kartan är en satelitbild från Google Maps. Visitors Centre ligger upp till höger. Bildens bredd motsvarar ca. 3 km. Längst till vänster skymtar en del av något som vi tolkar som en avfallshög från en gruva. Det finns med på någon av våra bilder.

Kartan kan zoomas i mobilen eller öppnas i eget fönster.

Kalender

Oktober 2008
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 31 31 1 2

Välj dag att visa genom att klicka på datum i kalendern.

Denna sida är fredag 3 oktober.

Länkar

Startsida för sajten

Förstasidan på resedagboken

Karta med hela resrutten 

Bonusbilder, lite extra

 

Publicerad 2019-07-16