Resedagbok från Sydafrika 2008

Godahoppsudden
Godahoppsudden

Bilder

En kopp te hos Carmichel Guesthouse
Huset ligger i en lummig trädgård
Century City, ett enormt komplex som växer
Märklig stil
Allting är stort

Dagbok tisdag 30 september

Kapstaden, första dagen, och resan hit

Jag glömmer alltid bort hur himla trångt det är i flygsätena. Det går an på den korta biten till London men sen 12 timmar ner till Kapstaden, det är lite plågsamt. Jag och dom andra har sovit hyfsat ändå.

Klockan när jag skriver det här är 07.20 och vi ska strax landa. Det är molnigt och man ser just ingenting annat än det luddiga täcket under oss.

Att försöka skriva på datorn är inte lätt. Tror inte att det hade hjälpt mycket ens om jag skaffat en mikromini-PC.

Heathrow förresten, det var också en upplevelse. Vi kom till den nya terminal 5, värd ett längre studiebesök med sin futuristiska design.

På BA blir man alltid väl ompysslad med mat och dryck hela tiden även i den trånga ekonomiklassen. Det kanske inte är gourmetklass, men det är mycket och kostar inget extra.

Senare:
Bilmodellen vi hyrt finns inte inne så vi får en annan - en stor Toyota Hi-lux, nästan en mindre lastbil.

Vi åkte direkt till Carmichael Guesthouse och blir varmt välkomnade. Där ställer vi av våra väskor, dricker en kopp te och ger oss ut på sightseeing. Vädret är först molnigt efter gådagens häftiga regn men det klarnar upp och temperaturen blir "lagom" svensk sommar.

Åker sen till Century City, det jättelika köpcentrat vid N1. Nu är det utbyggt ännu mer än förra gången vi var här. Det är helt enkelt osannolikt! Har med någon bild, men det är ändå svårt att föreställa sig hur det är.

Vi avslutade ankomstdagens kväll med en grundlig middag på den grekiska restaurangen på Mowbray Road, den som vi besökte flera gånger 2005. Där är billigt och mycket vällagat och gott. Vad sägs om lamm i pitabröd med sallad, vin och efterrätt av yoghurt med nötter och flytande honung för oss alla fyra: 440 ZAR + dricks.

Tillägg:
Det här med bilen skulle senare visa sig var ett lyckokast när vi for ut i öknen på "dirt roads" och på de branta bergsvägarna.

Kartan kan zoomas i mobilen eller öppnas i eget fönster.

Kalender

Oktober 2008
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 31 31 1 2

Välj dag att visa genom att klicka på datum i kalendern.

Denna sida är tisdag 30 september.

Länkar

Startsida för sajten

Förstasidan på resedagboken

Karta med hela resrutten 

Bonusbilder, lite extra

 

Publicerad 2019-07-16