Resedagbok från Sydafrika 2008

Godahoppsudden
Godahoppsudden

Bilder

Interiör från Heathrow

Höstlikt i Sverige

Väskorna i bilen, strax åker vi

Måndag 29 september

Resfeber

Vi åkte från Järbo i går. Nu är vi i Uppsala och strax ska vi åka till Ingrid M och åka taxi därifrån till Arlanda där Ingrid K möter upp från Bålsta.

Har vi packat allt vi behöver? Eller har vi som vanligt med för mycket? 3P kommer vi ihåg: Pass, Pengar, Pilljett. Vad gäller den senare så misslyckades vi med check-in via Internet, men det ska väl gå bra ändå direkt på Arlanda.

Det ser ut att bli en fin höstdag här. Nu väntar en lång resa och jo, lite resfeber har vi.

Reseplanering
Vi startar från Arlanda måndagen den 29 september. Via Heathrow anländer vi till Kapstaden tisdag 30/9. Vi har två nätter bokade på Carmichael Guesthouse där vi bodde förra gången, 2005.

Torsdag 2 oktober bär det av norrut ända till Springbok, drygt 55 mil från Kapstaden. Där har vi bokat tre nätter på Springbok Hotel i Namaqualand. Vi hoppas verkligen att det blommar i öknen då! Här finns ett par nationalparker att besöka.

Söndag den 5 oktober vänder vi söderut och tänkte ta oss i lugnare takt neröver och stanna mest där vi får lust och där det är vackert. Första övernattningen är dock bokad på Melkboomsdrift Lodge i Vredendal. Det verkar vara ganska glest med B&B däruppåt så vi har reserverat en natt där innan vi fortsätter...

Sen är det mycket mera osäkert vart vi tar vägen. Lamberts Bay vid kusten låter trevligt. Clanwilliam, Citrusdal, Ceres och Tulbagh är andra orter som lockar. Och däremellan finns mycket fint också. Vi kanske väljer allt!

På väg till sydkusten finns t.ex. Worcester och Robertson. L'Agulhas är förstås ett mål, Afrika sydligaste punkt. Känd för sina valar är Hermanus, närmare Kapstaden innan vi siktar på Stellenbosch. Där behövs några dagar för besök på vingårdar.

Och sen måste vi helt enkelt till Cape Point och Godahoppsudden. Lite beroende på vad tiden räcker till så tråcklar vi oss upp till Kapstaden igen. De sista nätterna är bokade på Carmichael Guesthouse.

Flyget hem går måndagen den 27 oktober från Kapstaden. Det är nattflyg till London och sen beräknar vi anlända till Arlanda tisdag 28 på eftermiddagen.

Vi delar med oss av bilder och text på resdagboken.se. Vi ska försöka tömma kamerorna på de bästa bilderna vid varje Internetcafé vi hittar och berätta hur det faktiskt blev.

Kartan kan zoomas i mobilen eller öppnas i eget fönster.

Kalender

Oktober 2008
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 31 31 1 2

Välj dag att visa genom att klicka på datum i kalendern.

Denna sida är måndag 29 september.

Länkar

Startsida för sajten

Förstasidan på resedagboken

Karta med hela resrutten 

Bonusbilder, lite extra

 

Publicerad 2019-07-16