vinjett

Dagboken

Äntligen vinter!

Den 2 januari började det snöa, stora vita flingor. Prognosen lovade att det också väntades kyla så snön kom att ligga kvar. Och det har fallit mer, lite lagom varje dag.

Det har också inneburit att vi fått montera plogen på 4-hjulingen. Det blir faktiskt riktigt roligt att röja snön! Naturligtvis ett riktigt grabbgöra. Jo, det blir ju lite "finlir" kvar att skyffla med handkraft. Men det tunga jobbet vid infarterna, ner till matkällaren, till ladan och bäckhuset blir mycket lättare.

Vinter

Det börjar snöa ymnigt

Vinter

4-hjulingen med snöplogen i arbete

Vinter

Julbocken blir översnöad

Vinter

Bäcken går ännu öppen, träden är snötäckta

Under hösten fick vi en allt stridare ström av beställningar av traditionella bakredskap. Och den ökade markant fram mot julen så vi har faktiskt inte hunnit med att leverera i samma takt. Det ligger fortfarande en hel del under arbete och det kommer även nya beställningar.

Bakredskap

Ett stort bakfjöl som lämnat spjålkfabriken

Bakredskap

En av de många leveranserna från spjålkfabriken

Bakning i vedugn

Bakning i vedugnen i bäckhuset

Den här bilden är egentligen från i höstas när vi själva bakade i vår vedugn. Det har dock blivit ett bak till efter nyår, men då på elhällen i vanliga köket. Men visst är det mysigt att baka vid en flammande eld. Det ska det nog bli mera av när vintern har gett med sig.

Det goda med snön är att det blir ljusare också samtidigt som dagarna blir allt längre. Vi behöver nog det efter denna höst.

Taggat: #2021 #Årstider

Slumpvalt smakprov från alla inlägg:

Vi älskar snö

snö

  Äntligen har vädret ordnat till sig och det har fallit snö som det ska vara på vintern - och vi får arbete ...

Läs mera... (2018-02-03)