vinjett

Dagboken

Dagen "G"

I dag var det dagen "G", det vill säga omläggning av golv. Vi har ju nylagda trägolv i sovrum och bibliotek på bottenvåningen. Ja, de var nylagda för 10 år sen(!) och meningen var att de skulle ha lagts om ett par år efter det, när de torkat och anpassat sig. Men av många anledningar blev det inte av.

Nu skulle det alltså ske. Det innebär att alla möbler och mattor måste tas undan och förstås att alla böcker och saker som står i hyllor och ligger i lådor också måste läggas i flyttkartonger och påsar och bäras upp i allrummet och andra utrymmen. Förberedelserna började en vecka före och tog en massa tid. Dessutom tog vi ju ledigt för en utflykt till Strömsund och Åsele för tunnbrödsmässan.

Nå, på onsdag morgon kom vår snickare, punktlig som alltid, tog en kopp kaffe medan vi gick igenom dagens arbete. Och sen grep vi oss an uppgiften - först att ta upp alla golvbräder och sen att lägga tillbaka dem.

Bräderna var bara skruvade provisoriskt i varannan så det gick undan. Samtidigt dammsögs allt gammalt skräp som låg i springorna upp. Och sen var det bara att lägga tillbaka dem samtidigt som springorna slogs ihop. Total blev det cirka 3 cm och det fick viss inverkan på frisen runt kakelugnen.

Golvbräderna tas upp Golvbräderna tas upp, springorna rengörs

Golvbräderna läggs tillbaka Golvbräderna läggs tillbaka, springorna knackas ihop
Lite pyssel vid kakelugnsfrisen Lite pyssel vid kakelugnsfrisen

Det här arbetet gick i en himla fart. Och sen var det dags för resten. Taklisterna och golvsocklarna skulle på plats. Och som extrajobb ville vi ha en kattlucka i dörren till vinterträdgården. Det behövdes snickarens specialverktyg för att ta hål, sen hade jag själv en massa pysslande med att "få till det" med denna opraktiska anordning, och jag kände att jag var nöjd för i dag. Träningsvärk lär det bli.

Nu återstår en såpskurning innan vi kan flytta tillbaka. Och i nästa vecka blir det ett rum till!

Men katten var inte nöjd med kattluckan. Får se om han vänjer sig.

  Gästrike Byggservice AB

  För 10 år sedan...

Taggat: #arbete #2019

Slumpvalt smakprov från alla inlägg:

Vi älskar snö

snö

  Äntligen har vädret ordnat till sig och det har fallit snö som det ska vara på vintern - och vi får arbete ...

Läs mera... (2018-02-03)