vinjett

Dagboken

Ett rött hus med vita knutar

Äntligen, måste vi säga! Snickarna fick en liten lucka i sina arbeten och kunde ta sig an de sista arbetena på fasaden - att sätta upp knutbräder och fönsterfoder.

Virket hämtade jag på Åttersta såg redan förra sommaren och det blev målat och klart för uppsättning under hösten - men arbetet blev uppskjutet. Och sen kom vintern.

Plötsligt en dag i slutet av mars ringde dom och sa att nu kan vi komma.

Ja, och då blev det fart. Det mesta av jobbet hanns med redan på måndagen, men sedan måste det invänta lån av en skylift för att komma åt fönstren på övervåningen.

Det gick bra till slut för det blev lite extraarbeten på grund av elproblemen och av att det kommit ett litet extra snöfall under natten.

Så nu kan vi väl säga att fasaden är klar, eller? Jo vi ser att det behövs lite bättringar av rödfärgningen på sina ställen. Den har kort hållbarhet speciellt på sidorna som är utsatta för sol.

Men på lagom håll kan nog huset betraktas som klart - ett typiskt rött hus med vita knutar.

Men det finns lite mer att göra inomhus också, så vi behöver inte vara sysslolösa.

Taggat: #2022 #projekt

  Föregående Nästa 

Slumpvalt smakprov från alla inlägg:

Strövtåg i hembygden

förfall

  Häromdagen gick jag en runda neröver bäcken och den gamla dammen, mest av ren nyfikenhet. Det är ganska sällan vi går åt det hållet. Ett skäl är att det är svårt att ta sig fram ...

Läs mera... (2016-10-15)