Söndag 6 - tisdag 8 november

Kapstaden - Darling - Paarl - Caledon

Canal Walk och Century City är ett helt nybyggt bostadsområde och shoppingcentrum i norra delen av Kapstaden. Allt är byggt i "kolonialstil". Allt är "konstgjort". Här finns hundratals butiker och restauranger. Det är fantastiskt, nästan makabert.

Affärerna ligger i två våningar och man går inomhus i ett perfekt tempererat klimat.

 

Måndag den 7 november åker vi på vinturné. Först norrut där vi stannar vid Bloubergstrand som bjuder en fantastisk vy mot Kapstaden och Taffelberget. Men havet är kallt. 14 grader?

 
Darling Cellars är en ganska ung vinfarm och vi har lärt känna dem genom Systembolagets sortiment. Här provar vi flera olika sorter som är helt okända hemma. Och vi köper med oss några flaskor väl medvetna om att det blir trångt i bagaget.

 

Vi fortsätter vidare mot Paarl och besöker Nederburg som ligger mycket vackert. Det är en mycket sober miljö och goda viner. Det blir några flaskor att ta hem härifrån också.
 

Vi hittar ett mycket trevligt ställe att övernatta på - Mooi Bly. Där hyr vi ett eget hus byggt i traditionell stil med halmtak. Vi dricker gårdens eget vin och gör vår egen middag. Det var lite svårt att hitta dit, men värt allt besvär.

 

På tisdag besöker vi Laborie som är en av jättekoncernens KWVs mönstervingårdar i Paarl. Tilde handlar också.

 

Denna lustiga byggnad är gettornet på Fairview, där man utöver vin också kan prova ostar. Huset är deras varumärke och det finns också ett vin som heter "Goats do Roam". Efter den långa och krävande vinprovningen äter vi lunch på gårdens restaurang innan vi åker vidare.

Överallt blommar jakarandaträden med sina lila blommor. Här i centrum av Paarl.
 
Per återvänder till Kapstaden och vi fortsätter österut mot Garden Route. Första anhalten bli i en liten "håla" som heter Caledon. Där hittar vi ett originellt B+B till kvällen. Till höger bilder från ett av rummen.

Middagen intas på stadens enda(?) restaurang, "JJ's".

 
  Till startsidan

2005-12-17