vinjett

Dagboken

För vinterbehovet

Helt naturligt handlar många av inslagen nu om odlingen, arbetet och resultatet. En orsak är nog att vi är ganska stolta och nöjda över den. Den innebär mycket arbete från tidiga våren fram till sena hösten. Men vad skulle vi annars sysselsätta oss med.

potatis

Så här års är det framför allt skörden som gläder oss. Vad sägs om den här lilla hinken full med nyupptagen Maris Bard, en av de sorter vi odlar. Det är bara sex-sju riskor, en tredjedels rad, med upp till tjugo potatisar på varje. Den största av dem vägde över 3 hg.

Vi odlar flera olika sorter just för att de är olika. Potatis är inte bara potatis. De olika sorterna kan användas på olika sätt; kokt, gratäng, mos, ungsbakad m.m. Och till färskpotatisen behöver man inte ens ha något tilltugg! Potatis är rätten.

Nu har vi sjungit potatisens lov! Det gäller bara att "upptäcka" denna underbara rotfrukt.

Rent praktiskt för att klara vinterbehovet behövs en bra matkällare. Här har klarar vi att förvara potatisen från upptagningen till dess att nästa års potatis kan börja ätas.

Taggat: #2016 #odling

Smakprov ur andra inlägg:

Högkonjuktur i spjålkfabriken

bakspade

  Redan i slutet av förra året började vi märka av en ökande efterfrågan på bakredskap i näthandelsföretaget Bo & Gro. Då tolkade vi det som att det var något som berodde på julhandeln ...

Läs mera... (2017-08-25)