vinjett

Dagboken

Bävrarna anfaller!

Vintern kom och försvann mer eller mindre. Kylan och isarna drog sig tillbaka och även om det har fallit lite snö så känns det inte som vinter. I dag var jag ute och "inspekterade" bäverlandet. De har uppenbart inte gått i ide! Tvärtom så har de nu fått fart på fällandet. Flera träd ligger omkull kors och tvärs - många i bäcken.

Jag är inte alls orolig för att de ska fälla en massa träd. Det finns det gott om, ja, det är rent av en välgärning att fälla dem!

Däremot är jag lite orolig för att de kommer att råka dämma upp flödet någonstans med alla stammar, grenar och kvistar och då kan vattennivån stiga på ett okontrollerbart sätt. Vi får hålla koll på djurena.

Sen verkar det som stammarna delas upp i kortare bitar för att kunna transporteras. Någon annan förklaring kan jag inte tänka mig när det ser ut så här.

Läs mer om bävrar i Wikipedia. En bäver kan fälla ett träd per dygn står det bland annat där, samt att bävrarna inte går i ide!

Taggat: #2016 #natur

Smakprov ur andra inlägg:

Högkonjuktur i spjålkfabriken

bakspade

  Redan i slutet av förra året började vi märka av en ökande efterfrågan på bakredskap i näthandelsföretaget Bo & Gro. Då tolkade vi det som att det var något som berodde på julhandeln ...

Läs mera... (2017-08-25)