Bäcken
Dagbok

Dagbok

Startsida

Det står dagbok i rubriken, men det kommer inte något nytt inlägg här varje dag. Tanken med den här gruppen av sidor är att ersätta bloggen som kanske har spelat ut sin roll nu. Dessutom fungerar det här som en liten experimentverkstad för html och php. Och jag har lite större frihet att ändra och dona.

Förutom den datumorienterade sorteringen av inläggen så blir de också så småningom taggade med ämnesrubriker. Det kommer att bli möjligt att välja en kategori, t.ex. mat eller bygge. Hur det hela ska gå till är jag nog inte riktigt klar på - det är en liten utmaning att lösa det problemet.

Om experimentet slår väl ut (rent tekniskt) så ska jag bygga om hela thastrom.net!

Det var kanske lite väl mycket av löften det där? Men nu kör vi vidare i experimentverksta'n!

liljor

En del av experimentet är att sidan ska vara "mobilanpassad", d.v.s. den ska fungera väl även på mindre bildskärmar från smarta telefoner och surfplattor till stora skrivbordsskärmar. "Responsive Web Design" står det på de tjocka amerikanska handböckerna jag köpt. Helt i onödan kanske, för det finns en massa verktyg på webben, helt gratis.

Navigeringen till olika dagar och senare även ämnen finns i högerspalten - eller om ni tittar i mobilen så är den sist på sidan. Där länkas också till sajtens startsida som har huvudnavigeringen. Och vill ni gå tillbaka till Husbloggen är länken här.

Det där med "Dagbok från Nysmeds" som står i sidfoten? Jo, det är det gamla gårdsnamnet här. Kolla in på Järbo Hembygdsförening så får ni veta mer.